sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lipasto

Sain äiditäni vanhan lipaston, joka on alunperin maanmittauskonttorin arkistosta. Massiivinen, umpipuinen,  kahdenkymmenen laatikon lipasto. En tiedä minkä värinen tämä on alunperin ollut, mutta nyt siinä oli vaalean kellertävä sävy. Yksi kesän projekteista olikin lipaston hiominen ja maalaaminen. Ei mikään ihan nopein juttu, eikä taaskaan mennyt kuin Strömsössä.

Hioin entisen maalin pois lähes puupinnalle. Kun urakka oli valmis, laatikot ja lipasto olivat tietysti hiontapölyssä, joten ajattelin tehokkasti ja nopeasti putsata pölyt puutarhaletkulla pois. VIRHE!!! Siitähän tämä vanha puukaluste riehaantui täysin, ja alkoi puskea keltaista nestettä pintaan. Pohjamaalasin Otexin tartuntapohjamaalilla, jonka periaatteessa pitäisi kyllä lopettaaä puun hikoilut. Tähän uskoen ja luottaen maalasin kalustemaalilla pari kerrosta,mutta keltainen edelleen puski läpi, kuten yllä olevasta kuvasta näkee. 

Otin viimein puhelun Tikkurilan maalilinjalle (kyllä, oikeasti!), ja sieltä sain hätääni neuvon laittaa pikimiten Otexia päälle. Sen tein, ja lopulta keltainen pysyi poissa. Sitten piti vielä pari kerrosta suihkia (onneksi oli maaliruisku!) kalustemaalia päälle.


Murut apuna

Lopputulos on kuitenkin hyvä, ja maalin sävykin onnistui. :) Laitoin toistaiseksi vielä vanhat vetimet paikalleen, mutta etsinnässä on nyt jotkut uudet, vähän vähemmän kiiltävät, esim sinkkiset. Lipasto tulee työhuoneeseen, joka on nyt saanut täysin uuden ilmeen. Siitä seuraavaksi! 

Tunnelmallista, sateista sunnuntaita teille!

10 kommenttia:

 1. Upea lopputulos! Aivan ihana lipasto.
  On kyllä varmasti ollut kova työ.
  E-R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä hommaa riitti, mutta kyllä vanha kaluste aina uuden voittaa. :)

   Poista
 2. Iso homma, mutta kannatti. Tosi kauniin värin olet valinnut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä tuosta väristä. Se on vähän jotenki Indiska...

   Poista
 3. Ihana lipasto. Oikea löyto. Tosi hyvän värin valitsit siihen. Upea lopputulos.

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän upea lipasto. Uskon, että on ollut aika urakka tuon maalaaminen! Minusta vetimet ovat hienot ja tyyliltään niin tuohon sopivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo vetimet ovat kyllä tyyliltään just sopivat. Tuo väri vaan vähän mietityttää... :) Toisaalta tykkään niistä kyllä itsekin.

   Poista