keskiviikko 7. elokuuta 2013

Puusohva keittiöön

Ensinnäkin KIITOS edelliseen postaukseen vastanneille! Oli ihana tietää, etteivät juttuni katoakaan bittiavaruuteen, vaan saavuttavat jokusen lukijankin! :)

Täällä on vietetty pitkästä aikaa siivouspäivää. Kaikki on kesän jäljiltä sisällä ihan vinksin vonksin, joten tänään oli jo aika tarttua toimeen. Nyt on koti puhdas, ja mielenrauha saavutettu.

Meillä on keittiössä vanha tuunattu neljänhengen ruokaryhmä, joka käy auttamatta liian pieneksi aina kun saamme vieraita. Lottovoittoa ei kuitenkaan (vielä) ole tullut joten isompi pöytä on vain haave. Siivoamisen tuskassa päässä sitten välähti, ja niin saivat huonekalut kyytiä!


Lisää istumatilaa pöydän ympärille saatiin, kun yläkerran aulassa ollut Annan sänky siirtyi keittiöön, ja ruokapöytä pyörähti poikittain. Annan sänky on siis pikkuiselle Annalle kuulunut sängyksi levitettävä puusohva, johon minä 164 senttisenä mahdun nippa nappa suorana nukkumaan. Sohvan kansi laitettiin nyt paikalleen, ja kannen alle kätkeytyy mukavasti säilytystilaa.


 (Surkea kuva kun en osannut ikkunaa vasten kuvata.)

Annan sängyn tilalle vaihtui J:n huoneesta päästä vedettävä sänky, 
ja nyt seuraa paras osuus!
Anopin ja appiukon mökillä on ollut ikivanhat valkoiset (luultavasti) armeijan rautasängyt, (kuvia niistä jahka saadaan roudattua meille) joista saadaan pojille sängyt!!! Yläkerrassa meillä on molemmille pojille makuuhuoneet, mutta toisesta tehdään nyt nukkumishuone ja toisesta leikkihuone! 

Alunperin oli ajatuksena, että molemmille omat huoneet, mutta veljeksista (2 ja 4v) on tullut VIHDOIN ystävät, ja haluavat nukkua samassa huoneessa. Sopii hyvin minulle, ja ehkäpä mörötkin pysyvät loitolla, kun on veli vieressä! <3

Nukutaanko teillä samassa vai eri huoneissa? 
Miten samassa huoneessa nukkuminen onnistuu, jos toinen on päässyt NukkuMattia karkuun?

P.S. Jee, nyt alkaa lastenhuoneiden sisustaminen!

13 kommenttia:

 1. Meillä 7v tyttö ja 5v poika ja meillä on heräilty melkein aina jossain vaiheessa yötä meidän viereen. Sitten kun muutettiin tähän asuntoon päätin tehdä toisesta huoneesta nukkumishuoneen ja toisesta leikkihuoneen ja olen ollut niin tyytyväinen ratkaisuun! Lapset nukkuvat todella hyvin vierekkäin eivätkä heräile enään melkein koskaan vaan saavat kunnon yöunet! Muitakin hyviä puolia enään ei haittaa vaikka leikkihuoneessa jäisivät illalla leikit vähän kesken niitä voi sitten jatkaa seuraavana päivänä ja nukkumishuonekin pysyy siistinä :)

  Tässä linkki päivitykseeni keväällä:
  http://kotipreciosa.blogspot.com.es/2013/04/lasten-makuuhuone.html

  Kivan ratkaisun sait ruokailutilaan :)
  Sandra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi! Täytyypä käydä heti kurkkaan teidän järjestelyjä!

   Tuota leikkien jättämistä mäkin just siinä mietin. Toisaalta ois jees oppia keräämään lelut pois, mutta entä jos pieni mies saa valmiiksi elämänsä legolinnan tai junaradan juuri kun äiti käskee nukkumaan? Mukava kun voi rauhoittaa huoneen pelkästään nukkumiselle.

   Poista
 2. Näpsästi ratkaisit keittiön istumapaikkaongelman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja jopa mies tykkää. Ja lapset ne vasta innossaan ovatkin! :)

   Poista
 3. Kiva tuo puusohva:). Meillä kaikki kolme poikaa nukkuvat samassa huoneessa, mutta nyt on tarkoitus tehdä leikkihuoneesta 5 ja 3 vuotiaille oma huone ja 8 vuotias saa siten oman huoneen nykyisestä nukkumahuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulaiset varmaan jo vähän kaipaavatkin myös sitä omaa rauhaa, luulisin. :)

   Poista
 4. Onpa kivan näköinen tuo ruokailutilan ratkaisu. Meillähän vielä O nukkuu vieressä enkä ole tulevaa nukkumisjärjestelyä miettinyt. Ehkäpä kerrossänkyä pukkaa... J ainakin innostuisi yläpedistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläpedit on aina tosi cool! Nuo poikien tulevat sängyt ovat olleetkin päällekäin mökille, ja J on jo innoissaan menossa yläpetiin nukkumaan. Saa nähdä mihin päädytään, kun olin ajatellut laittaa sängyt vierekkäin. :) Niissä kun ei ole mitään turvalaitoja ja unet on usein aika villejä...

   Poista
 5. Ihanan näköinen tuo puusohva, passaa tuolle paikalle mainiosti! :) Meillähän 2 isompaa nukkuu vielä samassa huoneessa, kerrossängyssä. Sitten kun kuopus on valmis isompien poikien sänkyyn, niin isosisko muuttaa omaan huoneeseen. Hyvin on vielä toiminut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja olipa kiva nähä teitä pitkästä aikaa!! :)

   Poista
  2. Oli huippukivaa treffata! Nähdään taas pian, tulkaa käymään vuorostaan meilläpäin :)

   Poista
 6. Tosi kaunis! Teillä on niin henkeäsalpaavan kaunista!! <3

  VastaaPoista