Haaparannan -reissulta löytyi suloinen keksileimasin. Vaikka tuumasinkin jo kaupassa tämän olevan taas yhdenlainen turhake, niin siitä huolimatta en malttanut odottaa kuin seuraavaan päivää, että pääsen testaileen. Lasten kanssa vapaapäivää viettäessä, mikäs sen mukavampaa kuin leipominen.
Keksien ohjetta oli vaikea löytää, sillä kaapissa ei ollut munia, eikä kauppaankaan jaksanut lähteä. Sovelleltiin sitten ohjeista omanlainen, ja hyviä näistä tuli. Toki tasainen taikina ilman suklaahippuja, olisi ollut parempi leimaustuloksen kannalta, mutta tärkeysjärjestyksessä maku meni nyt ulkonäön edelle.
HOME MADE SUKLAAKEKSIT
150g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g murskattua suklaata
Sekoita kuivat aineet, lisää pehmeä voi, maito ja suklaa.
(Leimaamista ajatellen jauhoin suklaan sauvasekoittimella ihan hienoksi
rouheeksi.)
Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa n. 1/2 h.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa n. 1/2 h.
Paista keksejä 175 asteessa 15 min.
Leimaa heti uunista ottamisen jälkeen.
Onko teillä satanut tänään lunta?
Aamulla herätessä maa oli valkoinen. Kaunista.