sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ihan paras porkkanakakku


Tätä tulee tehtyä joka syksy. Jotenkin tää vaan kuuluu syksyyn.
 Kyllähän tällä ainakin saa tehokkasti vararavintoa kerrytettyä talven varalle. :)
Eikä taaskaan jäänyt murustakaan vierasvaraksi pakkaseen. 




PORKKANAPIIRAKKA
 (pellillinen)

 POHJA:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl rasvaa sulana
6 dl hienoa porkkanaraastetta
100 g hasselpähkinärouhetta (jätä vähän ripoteltavaksi pinnalle)

Raasta porkkanat. 
Vaahdota munat ja sokeri. 
Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja
paista pellillä 175 ¤C 30min.

KUORRUTUS:
100 g voita 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt tomusokeria

Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri keskenään, lisää tuorejuusto.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle. 
Ripottele pinnalle loput hasselpähkinärouheesta.

 



4 kommenttia:

  1. Tää on niin mun lemppari <3
    Ja ihan kasvista koko kakku -siis pakko olla kauhean terveellinen!
    Makeata viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja puolikiloahan sitä pitää kasvista päivässä syödä, jotta terveenä pysyy, niin kannattaa vetää kerralla koko pellillinen! :)

      Poista
  2. minä teen porkkapiirakan niin että porkkanat keitän soseeksi.. inhoan niitä porkkananpaloja piirakan seassa ja kun se soseuttaa niin eipä oo sitä ongelmaa ja tällainen sihtikin voi sitä syödä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä hyvä idis! Vaikka ite tykkäänki niistä paloista , niin silti raastan porkkanat mahollisimman hienoiksi.

      Poista