Tätä tulee tehtyä joka syksy. Jotenkin tää vaan kuuluu syksyyn.
Kyllähän tällä ainakin saa tehokkasti vararavintoa kerrytettyä talven varalle. :)
Eikä taaskaan jäänyt murustakaan vierasvaraksi pakkaseen.
PORKKANAPIIRAKKA
(pellillinen)
POHJA:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl rasvaa sulana
6 dl hienoa porkkanaraastetta
100 g hasselpähkinärouhetta (jätä vähän ripoteltavaksi pinnalle)
Raasta porkkanat.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja
paista pellillä 175 ¤C 30min.
KUORRUTUS:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt tomusokeria
Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri keskenään, lisää tuorejuusto.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele pinnalle loput hasselpähkinärouheesta.
(pellillinen)
POHJA:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl rasvaa sulana
6 dl hienoa porkkanaraastetta
100 g hasselpähkinärouhetta (jätä vähän ripoteltavaksi pinnalle)
Raasta porkkanat.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja
paista pellillä 175 ¤C 30min.
KUORRUTUS:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt tomusokeria
Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri keskenään, lisää tuorejuusto.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele pinnalle loput hasselpähkinärouheesta.
Tää on niin mun lemppari <3
VastaaPoistaJa ihan kasvista koko kakku -siis pakko olla kauhean terveellinen!
Makeata viikon alkua!
Totta! Ja puolikiloahan sitä pitää kasvista päivässä syödä, jotta terveenä pysyy, niin kannattaa vetää kerralla koko pellillinen! :)
Poistaminä teen porkkapiirakan niin että porkkanat keitän soseeksi.. inhoan niitä porkkananpaloja piirakan seassa ja kun se soseuttaa niin eipä oo sitä ongelmaa ja tällainen sihtikin voi sitä syödä :D
VastaaPoistaSiinäpä hyvä idis! Vaikka ite tykkäänki niistä paloista , niin silti raastan porkkanat mahollisimman hienoiksi.
Poista