sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ompeluhuone
Minkälaisia huonehaaveita teillä on ollut? 
Walk in closet? Työhuone? Bloggausnurkka? 

Oon jo pitkään haaveillut työpöydästä ja sellaisesta paikasta, johon minunlaiseni erittäin aloitekykyinen projektiahmatti voisi jättää keskeneräiset työnsä. Aiemmin ompelut ja muut olen tehnyt keittiönpöydällä, josta ne luonnollisesti on pakko jossain vaiheessa kerätä pois. (Tai laittaa lapset syömään lattialla.)
Tänä syksynä toiveeni viimein toteutui, ja sain oman työpöydän. Pöydän jalat ovat Ikealta, kuten myös taso. Taso on kuitenkin keittiön laminaattitaso, koska mistään ei löytynyt sopivaa lastulevytasoa. Teettää ois toki voinut, mutta näin tuli halvemmaksi.Nyt syksyllä aloitin pitkästä aikaa taas opinnot. Pääsin opiskelemaan päivystävän sairaanhoitajan ammatillisia erikoistumisopintoja, työn ohessa siis. Ompelupöytä joutuukin siis välillä myös koulukirjojen ja tietsikan valtaamaksi. Koulukirjat ym. kaikki kivan väriset kynät, penaalit ja kansiot, joita ilman opiskelusta ei tulisi mitään, mahtuvat kivasti ikean rullakärryyn.

Harmaa kangaskori, jonka vähän aikaa sitten ompelin pyykkikoriksi, on jo saanut uuden tehtävän toimia ompelutöiden sailytyspaikkana. (Kodinhoitohuoneeseen löysin vielä paremman pyykinsäilytysratkasun, jota en oo vielä ehtinyt kuvata.) Ylimmässä kuvassa siinä vilahtaakin ompelus, jota toivon mukaan pääsen teille pian esittelemään. :)

Työtuolina toimii vanha korituoli, jota pehmentää Hemtexistä löytynyt herkulliset kirjava matto.
Ja tässä on mun Singeri. <3


Oon ihan kamala hamsteri kaikkien askartelu ja onpelujuttujen suhteen. Nauhoja, lankoja, kankaita... Niille todelakin tarviin säilytystilaa. Sata kertaa oon päättänyt, etten osta uusia, vaan vanhat käytetään eka loppuun. Vähä oon rauhottunutkin, mutta toisaalta on niin kalamlan kätevää, että kun inspis iskee, aika takuuvarmasti materiaalia löytyy heti.Nauhojen säilytykseen pyykkipojat ovat tosi käteviä. Nauhat on näppärä pyöritellä pyykkipojan ympärille, ja laittaa nauhanpää nipsun väliin.
En löytänyt valmiina kivan värisiä, joten ostin puisia ja maalasin ne.


Ai niin, ja
IHANAA ENSIMMÄISTÄ ADVENTTIA! 
Nyt vasta tajusin, että se on JO!
Ja mulla on vielä numerokynttilät laittamatta.
No, poltetaan sitä ekaa sitten huomenna, ei kai niin päivän päälle oo. :D


8 kommenttia:

 1. No kyllähän näpertelijä oman työnurkkauksen tarvitsee :)) mukavaa kun sait sen. Kivaltakin näyttää ja aivan loistava idea tuo pyykkipoikajuttu. Yks ilta poikieni kanssa järjestin nauhalaatikkoa ja juuri tämä idea olis ollut tarpeen. Taidankin toteuttaa sen.
  Minulla on tällä hetkellä kokonainen huone varattu omille jutuillu. Mitä nyt koirat siellä oleilee. Se pitäisi vain sisustaa ja laittaa säilytysjutut kuntoon. Tarkoin pitäs vaan miettiä kiintokslusteet, jos siitä joskus sit tulee jomman kumman pojan huone. Inspiraatiota ja lompakon täyttymistä odotellessa :)
  Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma nurkka on parhautta! Munkin täytyy nauttia tästä nyt vielä kun voin, sillä voi olla että joudun myös jossain vaiheessa vähän väistymään muun perheen harrastetavaroitten tieltä. :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää sun ompelunurkkaus, kelpaa surruutella :) Miun ompelupisteenä toimii meidän kodari, josta on aina siivottava jäljet pois jos meinaa vähän pyykkihommia tehdä ;) Joten joskus se vähän rajoittaa ompeluinnostusta :) Oma työtila olis kiva, mutta ei kyllä pakollinen meillä, kuitenkin tuo tila on usein ihan käyttämätönkin :) Ja pyykit saa kyllä laitettua tarvittaessa muuallakin, omistan vaan neuroosin siitä, et ne kuuluu kodariin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Kodarissa on varmaan myös kiva omia juttujaan touhuilla, pääasia että on joku oma paikka. Ompelun iloa sulle! :)

   Poista
 3. Ensimmäinen adventti on vasta tulevana viikonloppuna,joten ei hätää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho joo, huomasin! :DD Oon vissiin vähän aikaani edellä. ;)

   Poista
 4. Ihanaa et oot saanu huoneen käyttöösi omia juttuja varten! Näyttää tosi kivalta! Mä kaipaisin kans omaa askartelu- ja ompelunurkkausta, mut vielä sille ei ole tilaa. Ajatuksissa on tehdä sellanen meidän makkariin kun nuorimmainen muuttaa isoveljensä kanssa samaan huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No säkin kyllä tarttisit oman nurkan, jossa juttuja toteuttaa! Toivottavasti sellanen nurkka jostain liikenee! :)

   Poista