torstai 31. heinäkuuta 2014

Paviljonki ja terassin uusi väri

Kesän mittaan on pihalla pantu tuulemaan. Terassin kaiteet ovat vaihtuneet ruskeasta valkoiseksi. Työläs homma maalata kaikki rimat, mutta ah! Niin iso ja näkyvä muutos talon julkisivun ilmeeseen. Ennen...

Nyt lomailun alkajaisiksi myös terassin ruskea sävy on saanut päivitystä. Se piti pestä kunnolla terassipesuaineella ja painepesurilla. Vanha väri lähtikin niin hyvin, että pesurilla pystyi terassiin vaikka piirtämään. Pesty ja kuiva
Pintaansa se sai Teknoksen Woodex Aqua WoodOil:a sävytettynä mustaksi. Voi että tykkään!!! Osa terassista on maalattu vasta kertaalleen, mutta urakka siis jatkuu.Ennen...

Valkoiset kaiteet ja musta terassi vaaleaan harmaata taloa vasten. Niin raikas ja tyylikäs verrattuna entiseen ruskeaan.

Aurinkoisena päivänä (joita onneksi tähän kesään on mahtunut), on terassi tukalan kuuma, sillä aurinko paahtaa siihen aamusta iltaan. Ja talon suojissa ei juuri tuuli pääse vilvoittamaan.
Bauhausissa vastaan tuli tämä paviljonki, joka nyt toistaiseksi täyttää toiveet varjon ja sateensuojan antajana. Saa nähdä kuinka kestävä ratkaisun tämä on. Ennen...Nyt kelpaa terdellä istuskella, satoi tai paistoi! :)
Sutiminen kuitenkin jatkuu, sillä lumipallo on lähtenyt vyörymään... Seuraavana käsittelyyn pääsee istuinryhmä.

7 kommenttia:

 1. Vitsit mikä muutos, upea! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan älytön muutos!!!
  Ja lopputulos niin hieno!
  Meillä olis terassin öljyäminen hommana vielä tälle kesälle ja on mietitty vähän jotakin harmaan sävyä.
  Minkälainen riittoisuus tuolla teijän käyttämällä aineella on?
  Määki haluan sutimishommiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Rautakaupan myyjän mukaan tuo vesiliukoinen Teknos on riittosampaa kuin Tikkurilan Valtti, ja joo, maalipurkin kyljessä 8-10 neliöö/litra. Terassimme oli tosi kuiva, joten se imaisi ainetta melkoisen määrän. Ostettiin kerralla 9 litran pönttö, ja sillä on vedetty tuo etuterassi kertaalleen ja takaterassi kahdesti. Helposti tuo aine kyllä levittyy, siitä plussat!

   Poista
 3. Muutos on kyllä hieno!! Meilläkin terassia tehty niin kotiin kuin mökillekkin. Sulla on samanlainen matto etuterassilla kuin mulla takaterassilla. Meillä on vielä takaterassin lattia maalaamatta, mutta harmaata tulee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä muutoksesta haaveiltiin jo viime kesänä, ja nyt siitä viimein tutli totta! Ihanaa!!!

   Poista