keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Laminaatin maalaus, päivä 2

Hip hei! 
Ihana oli lukea teidän tsemppiviestejä!!! 
Kiitos! :)

Otex tartuntapohjamaali on ottanut hyvin kiinni lattiaan, ja pahimmat kärytkin ovat hälvenneet. Varsinaiseen maalaukseen Betolux Akva vaikutti vertailujen jälkeen parhaalta vaihtoehdolta kestävyytensä puolesta.

Toisaalta. Rautakauppaan oli tullut myös jotain uusia tosi lupaavilta kuulostavia, V33 merkkisiä maaleja http://v33.fi/lattiamaali/ . Vaikuttivat kuvien perusteella hieman mattapintaisemmilta, kuin Betolux Akva. 
Ja matta olis kyllä ollut plussaa...

En  kuitenkaan uskaltanut tätä ostaa, koska 
A.) Tuote on niin uusi, ettei siitä tunnut olevan minkäänlaisia käyttökokemuksia 
B.) Olin laittanut jo Otexit pohjalle, ja tätä ei voi laittaa sen päälle.

Jos joltakulta löytyy käyttökokemusta V33:sta, niin olisi kiva kuulla. Vaikutti helpolta ja pitävältä maalilta. Ihmeaineelta suorastaan. :)

Nyt taas hiipii pieni epäilys mieleen... Help!
Onko puolikiiltävä Betolux Akva liian kiiltävä? 
Voiskohan muut huoneet maalata hieman himmeämmällä? 
V33, Empire? 
Kestääkö ne??

Toinen ongelma: Otin maalin valkoisena sävyttämättömänä. 
Onkohan tuo nyt sittenkin liian kirkkaan valkoinen. 
Pitäsiköhän tuohon sittenkin vetää päälle samaa kamaa mutta hiemna pehmeämmän valkoiseksi sävytettynä? 
Sopisi ehkä hieman paremmin ovien, ovilistojen sekä aulan portaikon kaiteiden valkoiseen sävyyn. (Jahka maalauksessani joskus pääseen aulaan asti etenemään.) 

Meneekö tää nyt taas jaaritteluksi?

Anyway! Tänään töiden jälkeen into pinkeenä syöksyin siis lattian kimppuun. Näissä kuvissa lattiassa siis Otex ja yksi kerros Betolux Akvaa. 
Hieman vielä kuultaa laminaatti läpi, mutta oi että näyttää jo freesiltä!

Mitä sanotte?7 kommenttia:

 1. Ihana on!
  Meilläkin rempassa ongelma, kun lista ja ovet alkavat näyttämään likaisilta oikean valkean rinnalla. Mies ratkaisi niin, että osti listavalkeeta ja maalasi ikkunalistat sillä niiden paikallaan ollessa. Ovien lista ja lattialista uusitaan kokonaan.
  Mutta on kyllä raikkaan näköinen jo nyt!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Kyllä se värierokin tasoittuu silmissä kun muut huonekalut tulevat paikalleen. Kyllähän ne vanhat listat aina näyttää kellertäviltä uuden valkoisen rinnalla, sama on käynyt meillä kun on mm. maalattu seinää valkoiseksi. Mutta nyt sitä ei enää ajattelekaan. Teet miltä itsestä tuntuu ja näyttää, minä jättäisin varmaan sen ihan valkoisimman sävyn.

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi löytyi täältä! Lukijaksesi jään heti.
  Missä päin muuten asustelet? Kiinnostus heräsi, sillä huomasin kirjoituksesi (tuosta sivupalkista) Luleån suurkirppiksestä. Itse asun Torniossa. Kävitkö kirppistapahtumassa? :) Ne olivat kaiketi tänään.
  Meillä maalattiin lattiat juuri Betolux Akvalla. Itse en ole pitänyt liian kirkkaan valkoisena, eikä kiiltokaan haittaa. Toki listat hiukan erottuvat, mutta ei niihin varmaan oikeasti kukaan (enintään itse) kiinnitä huomiota kun tavarat tilaan saapuvat ;). Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Haukiputaalla Oulun kupeessa asustellaan. Mä luin myös sun lattiaremontti postauksia ja totta tosiaan lopputulos on vaivan arvoinen!
   Tänä keväänä jäi harmillisesti Luleå väliin, mut toivottavasti syksyllä työt antaa sen verran myöten! :)

   Poista
 4. Hei vaan hei! Itse olen myös tuijotellut väärän värisiä laminaattejani nyt reilut kaksi vuotta ja päätin, että meni syteen tai saveen niin alkaa tela heilua. Törmäsin myös näihin uusiin v33-maaleihin ja kiinnostus heräsi, kun viimein luvataan jonkun maalin ihan oikeasti kestävän laminaatissa. Olin yhteydessä maahantuojaankin ja samaa vakuuttelivat että pitäisi olla toimivaa. Ostin pikkupurkin ja maalasin testialueen vaatekaapissa, jossa on samaa laminaattia lattiassa. Maali on saanut kuivua nyt viikon ja uskalsin eilen siirtää tavarat takaisin kaappiin. Ihan tahallani siirtelin vähän painavampia korihyllyköitä ja muita pitkin lattiaa edes takaisin, talsin lattialla ja rapsuttelin maalia kynsin hampain. Tässä vaiheessa näyttää lupaavalta! Pientä lommoa sain aikaiseksi mutta maali ei lähtenut kuoriutumaan mistään kohdasta. Plussaa on ehdottomasti myös maalin matta sävy, kiiltoa ei ole juuri lainkaan. Sen sijaan peittävyyden kanssa minulla oli ongelmia, kaksi kerrosta ei riittänyt ainakaan minun pähkinän värisiin laminaatteihini ja kolmekin oli siinä ja siinä. Vaalean laminaatin saa luultavasti piiloon kahdellakin kerroksella. Maali oli hiukan vaikeaa levittää tasaisesti ja seinänvierustoista oli hankalaa häivyttää pensselin ja telan raja, joten lopulta vedin nurkkia myöten pelkällä telalla ja viimeistelin vain ihan pakolliset kohdat pensselin avulla. Lopputulos ei ole täydellinen kun läheltä katsoo, mutta harvoin sitä nurkkia tuijottaa niin läheltä ja toisaalta maalattu lattia on maalattu lattia ja siinä mielessä saa siltä näyttääkin.

  Lopputulos miellyttää kuitenkin sen verran paljon, että aion jatkaa projektia koko asunnon lattioihin siitäkin huolimatta, että kolmella kerroksella maalin menekki kasvaa jo aika suureksi. Halvempaa se silti on kuin kokonaan uuden lattian vaihtaminen. Tästä v33-maalista tosiaankaan ei helposti löytynyt käyttäjäkokemuksia ja kirjoitin tämän sillä ajatuksella, että joku muu voi tästä myös hyötyä samaa pohtiessaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua, kiitos kun jaoit kokemuksesi! Toivottavasti mahdollisimman moni hyötyy siitä.
   Meillä lattian maalauksesta on nyt se puolitoista kuukautta, ja päivääkään en ole katunut! Joka kerta kun katson lattiaa, tulee hykerryttävän hyvä fiilis! Se on niin ihanan raikas. Kaikki huonekalut, matot, ym näyttävät niin paljon paremmilta siinä.

   Jos Betolux Akvaa ja V33:sta vertaa, niin tavallaanhan molempia menee se kolme kerrosta, sillä Betoluxin alle on pakko laittaa pohjamaali. Eli ei tule eroa siinäkään. Erona on tietty kiiltävyys, sillä V33 tosiaan on matempi. Nyt käytössä Betoluxin ei kuitenkaan niin kovasti kiillä että ihan rauhallinen ilme silläkin tuli.

   Nyt jos pitäisi tehdä valinta, niin vaikeaksi menisi. Onneksi ei tarvitse päättää, sillä Betoluxilla on aloitetu, niin sillä täytynee myös jatkaa. :)

   Hirmusesti vielä kiitos kommentistasi, toivottavasti lattiastasi tulee täydellinen! :)

   Poista
 5. Hei Kultakutri, harkitsen samaa operaatiota! Sinun projektistasi näyttää olevan aikaa, joten kerrotko vielä kokemuksia käytössä. Onko Ote + Betolux pysynyt hyvin? Onko kuoriutunut huonekalujen kohdalta tai muuta häikkää havaittavissa. Kiitos jos jaksat vastailla!

  VastaaPoista