Syksyinen sadonkorjuu on täydessä vauhdissa. Pakastin on täytetty marjoilla ja marjamehuilla. Niistä sitten ammennetaan terveyttä pitkin talvea.
Terveysasiat tässä mielessä onkin pyörinyt, ja siitä syystä bloginikin on ollut vahän hiljainen. Keskiviikkona pääsen kuitenkin viimein lääkärille, joten jospa siitä alkaisi asiat selkiytymään. :)
Anyway! Keväällä istutetuista basilikan siemenistä sain hienon sadon. Niistä tein lempiherkkuani, pestoa. Tässä ohje:
PESTO
(n. 2,5 dl)
50 g basilikaa (eli 1-2 nippua)
1 dl pinjansiemeniä
muutama valkosipulinkynsi
50-100 g parmesanjuustoraastetta
0,5-1 dl oliiviöljyä
suolaa
Huuhtele basilikat, ja laita ne tehosekoittimeen pinjansimenten, pilkotun valkosipulin, ja parmesanin kanssa. Hurauta tasaiseksi soseeksi lisäillen samalla öljyä, kunnes koostumus on sopiva.
Mausta suolalla.
Pakastin peston jääpalarasioihin, joista saa sitten näppärästi sopivia annoksia.
Oli kyllä niin paljon parempaa, kuin kaupan pesto!
Huomenna pikku-E:ltä putkitetaan korvat, joten jospa viimein katkeaisi pienenkin sairastelu. Ollaanhan tässä jo kolme antibioottikuuria syöty pelkästään tähän viimeisimpään korvatulehdukseen. Raukka pikkuinen. <3
Myös Hauki -ystävämme on ollut hieman flunssainen,
mutta on jo toipumaan päin loistavan hoidon ansioista! :D
Sisustusrintamalla alkaa pari juttua valmistua, joten pirteimmissä merkessä palataan niihin toivon mukaan pian! :)
Voikaa hyvin! <3
-K