keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tulipahan tehtyä!

Pääsiäinen vietetty, suklaakiintiö täynnä. Pääsiäiskarkkien tuoman sokerihumalan tai kevätauringon antaman energian ansiosta sain tyhjennettyä hieman "projektikoriani" ja siis tehtyä valmiiksi keskeneräisiä käsitöitä.

Virkattu pitsimatto


Tämän virkatun maton tein trikookuteesta Kauhavan Kangasaitan Juhannusruusu -maton ohjetta mukaillen. Alkuperäinen ohje löytyy täältä http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/240E070089337443C22577AC006D4389/$file/Virkattu_matto_10062011.pdf 
Keskiympyrä on virkattu ohjeen mukaan, mutta halusin matosta vähemmän pitsisen, joten tein "reikiä" vain joka toiseen kerrokseen. Maton halkaisija on 130 cm ja kudetta meni pikkasen yli kolme kiloa.

Kokemattomana virkkaajana sain purkaa kerroksia lukemattomia kertoja, jotta matto asettui lattialle nätisti eikä kupruillut. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, ottaen huomioon, että tämä on elämäni kolmas virkkaustyö (jos ei oteta laskuun ala-asteella metritolkulla virkattuja ketjusilmukkanauhoja).

Matto sai paikan peräkamaristamme, joka on minun ikuinen murheenkryyni. Huone toimii lähinnä säilytyspaikkana kaikelle sellaiselle, mikä halutaan pois silmistä ja mille ei ole muuta paikkaa.  Toivottavasti tämä matto sentään luo vähän kodikkuutta huoneeseen. Kuvassa osittain näkyvä korkea valkoinen kaappi sekä huutonetistä ostettu makkarajalkainen pöytä ovat kuitenkin yksiä lemppareitani koko kodissamme.



Keskeneräinen matto ankaran raadin testauksessa






Pidin tässä taannoin kotonani Me & I -vaatekutsut. Tilasin J:lle turkoosit haaremihousut, joihin ihastuin niin, että päätin tehdä samalla mallilla toiset. Mitään kaavoja mulla ei siis ollut tietenkään käytössä, kunhan leikkelin vaan riskillä mustasta trikoosta etu- ja takakappaleet, ja ompelin ne yhteen. Vyötärökaitale ja lahkeet jämäpalaresorista ja tähti vanhasta t-paidastani. Ikinä en ole ennen koneella aplikoinut, mutta tulipahan nyt sekin kokeiltua. :)

Tähtihousut

Ei näistä yhtä hienot tullut kuin Me & I:n housut ovat. Trikoo oli liian ohutta ja housut jotenkin lörpöttävät. Aplikaatiokin jotenkin kupruilee, mutta ei sitä käytössä niin huomaa, ei varsinkaan tässä menossa. :)


Housut vauhdissa!

Uudet ihkut kimaltavat virkkuukoukut Kärkkäiseltä. Löytö!

Ruttupipo apinatrikoosta, molemmille pojille samanlaiset. Tää kangas on musta aivan ihana, ja näitä trikoopipoja on niin mukava ja helppo ommella. :)


Pipa

IsoJee oli tätinsä kanssa maalannut söpön keraamisen pupusen.

Tämän kuvan myötä heipparallaa pääsiäiselle, ja vappurientoja odotellen!








14 kommenttia:

  1. Voi miten ihana matto! Kääk! Kun joku tekisi tuollaisen meidän makuuhuoneeseen! Olen yrittänyt netistä lueskella virkkauksesta, mutta en ymmärrä siitä pätkääkään. Olen siis täysin toivoton tapaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä varmasti opit virkkaamaan jos määki opin! Oon ihan onnelton kutomaan, mutta viime syksynä sain neulomis-inspiksen. Otti päähän, ku kaikki kivat jutut oli tehty virkkaamalla, joten ei auttanu ku opetella. Yllätys yllätys, virkkaaminen oliki paljon helpompaa kuin neulominen!!!

      Netistä löytyy aika selkeitä ohjeita ainaki Viivin virkkausnetistä http://www.kallamedia.com/virkkaus/ ja Drops Designilta http://www.kallamedia.com/virkkaus/ . Kirjastosta lainasin yhen aika idioottivarman kirjan: Debbie Stollerin Stitch 'n Bitch, Virkkaajan käsikirja, Koukussa.

      Että ei muuta ku mattoa virkkaamaan! :)

      Poista
  2. No heipä hei! Nyt tulin tsekkaan sun blogin ja täähän on oikein kiva =) Sain noista koreista innostuksen alkaa kokeilee itekki. Kaverilta tilasin kuteita kemistä, oli edullisia.
    Myös noita housuja tekis mieli kokeilla =)

    -johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pittää itekki käyä ens Ikean reissulla kattoon sieltä Kemin liikeestä! :)

      Poista
  3. Katsotaan tuliko tämä sulle monta kertaa... bloggeri heitti mut 5 kertaa pihalle :(

    Tosi kaunis matto tuolla lailla tehtynä!! Katselin pari viikkoa sitten että niillä oli monta muutakin tosi ihanaa mallia :)

    Mistä muuten olet löytänyt tuota apinatrikoota? Meilläpäin on vaan tyttömäisiä kankaita ja en viiti Alexille kukkia laittaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli tullu tosiaan uusia kivoja ohjeita, heti tuli taas hirvee innostus!!! :)

      Tilasin apinatrikoota verkkokauppa Hanhelista. :) Siellä on paljon kivoja kankaita.

      Poista
  4. Onpas kaunis matto, ahkerana oot ollut! kumpa mäkin saisin jotain joskus aikaiseksi...
    Se on hyvä laittaa matto heti tehotestaukseen :D

    Mukavaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
  5. Suloinen matto! Voi ku innostus joskus itekin moisia tekemään, tollanen sopis täydellisesti meidän kiikkutuolin alle/eteen.
    Meillä oli pitkään yks makkari sellanen varastotila, minne tungettiin kaikki ylimääräinen. Joka kerta ku huoneen oven avas, iski ahdistus! Onneks siitä ollaan päästy ny eroon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jep, lienee aika tyypillistä, että yks huone on aina vähän semmonen romuvarasto. :) Kumpa määki jaksasin keksiä tolle huoneelle jotaki, vaan olkoon nyt noin ku tästä kuitenki pian (hope so) lähetään. :)

      Poista
    2. Juu, ei tosiaan nyt kannata sulla energioita kulutella sen huoneen muuttamiseen, kyllä te pian löydätte uuden kodin! :)

      Poista
  6. Upea matto! <3 Itselläni on samantyylinen täällä kesken, kun kude loppui, sormet kyllä syyhyäisi päästä virkkaamaan se valmiiksi, mutta ei auta kuin odottaa. ;)

    Ja onpa kivat pöksyt! :)

    VastaaPoista
  7. Hei upeat nuo Me&I-tyyliset pöksyt! Osaisinpa itsekin tuollaiset tehdä :)

    Niin ja hei, uusi lukija siis ilmoittautuu :)

    VastaaPoista
  8. Hei, upea matto! Jalusin itsekki kokeilla mutta en ole mikään mestari virkkaja niin tyhmä kysymys: kun et tehnyt noita koloja joka riville niin miten teit ne kerrokset? Kiitos jo etukäteen! =)

    VastaaPoista