tiistai 3. huhtikuuta 2012

Lastenhuoneen tunnelmaa


Lahja äidiltä

Näkymä lastenhuoneen ovelta
Onko eettisesti väärin kieltää lapselta kaikki rumat ja värikkäät, sisutukseen sopimattomat lelut? No, ei vaiteskaan! Lasten lelujen värikirjo vaan satuttaa pahasti mun esteettistä silmää, ja veikkaampa, että en ole ainut. Mutta minkäs teet. Tässä vaiheessa, kun lapset ovat niin pieniä, lelusotkun estäminen on kuin tuulimyllyä vastaan tappelis, joten olen psyykannut itselleni myönteisen ja sallivan asenteen. Tämä on myös lasten koti, ja kotona saa leikkiä. Jep. Siitä huolimatta myönnettäköön, että kyllä ne siellä täällä lojuvat lelut joskus vetää pipon kireelle. 

Jotenkin on kamalan vaikea löytää lasten leluille hyviä, kauniita ja käytännöllisiä säilytysratkaisuja. Ois ihanaa, jos lelut sais nätisti piiloon, mutta samalla niiden pitäisi olla helposti lasten otettavissa. (Ja palautettavissa paikoilleen, pliis.)
Autokokoelmaa




Virkattu kori leluille.

Kahvallisen korin virkkasin trikookuteista Kauhavan kangasaitan ison korin ohjeen mukaan.  http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/554CB3FA0FB82459C22577F30029F13A/$file/Kahvallinen%20kori.pdf
Suunnitelmissa ois virkata vielä ainakin yksi kori lisää, nimittäin käytössä kori on osottautunut hyväksi, ja lisäksi vetää sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa!

Leluarkku Ikeasta ja tarrakirjaimet Kodin 1:stä



Mahtavaa, kun oma lapsi leikkii samalla lelulla, jolla itse on pienenä leikkinyt. Kuvassa Brion junarata, joka näköjään kestää äidiltä pojille.


Yli kaksimetrinen pehmokäärme "Lerppu".   
"Nappu" tomerana 

"Lerpun" ompelin J:lle pari vuotta sitten joululahjaksi. Pienen miehen ilme oli näkemisen arvoinen, kun parimetrinen pehmokäärme kuoriutui paketista. :) Käytin mm. Tilda-kankaita ja sisäänsä Lerppu sai vanua vanhoista tyynyistä. Kieli huopaa, silmät fleeceä. Lerppu on ollut niin kovalla käytöllä, että vanut on painunu läjään. Täytyy varmaan vähän purkaa taas tyynyjä...

Löysin Ompelun Ihanuus -verkkokaupasta aivan ihania kankaita! Kuten kuvasta näkyy, pikkasern villiinnyin näistä tähtikankaista. Tarkoituksena ois tehdä Iso-Jeen sänkyyn tilkkupeitto, ja lastenhuoneeseen viirinauha. Polttelis jo päästä kiihdyttelemään ompelukoneella, vaan taitaa ainaki ens viikkoon alotus siirtyä. Toivottavasti tuotokset ovat sen verran hyviä, että kehtaan niitä sitten täällä esitellä. :) 


Silmissä näkyy tähtiä!

Aurinkoista pääsiäisviikon jatkoa!

3 kommenttia:

  1. Löysin mukavan blogisi Talo kotimetsässä -blogista! :) Jään innolla seuraamaan juttujasi, koska kiinnostuksenkohteesi ja ajatuksesi ovat kuin omiani. :) Tervetuloa kurkistamaan myös minun Kotvasia!

    VastaaPoista
  2. Samasta paikasta löysin tänne ja lukijaksi jään :)

    VastaaPoista
  3. Ompa mukavaista saada lukijoita! :) Tervetuloa!

    VastaaPoista