Raparperit rehottaa hullun lailla, joten niitten tuhoksi kehittelin tällaisen
MANSIKKA-RAPARPERI-VALKOSUKLAAHERKUN
Tähän tarvii:
Pari pullankänttyä
Pikku loraus maito
Muutaman raparperinvarren (3-4)
Sokeria (n. 0,5 dl)
Mansikoita pari desiä
Valkosuklaa-nougat mousseainespussi (Blå Bland) tai vaikka Flora Vanillaa.
Sitruunamelissaa koristeeksi
Eka laitoin pari kuivahtanutta kanelipullaa murusteltuna pikkuseen loraukseen maitoa pehmenemään.
Pilkoin raparperit, ja pehmittelin niitä sokerin kanssa kuumalla pannulla. Pilkoin mansikat. Valmistin valkosuklaa-nougatmoussen pakkauksen ohjeen mukaan. (Siihenki tartti muuten maitoa.)
Sitten vaan ladotaan näitä päällitysten lasiin. Pohjimmaiseksi laitoin pullamössöä, ja siihen vaan sitten mousset, mansikoita, raparpereja, taas moussea, mansikkaa ja raparperia. Ja päälle pari lehteä sitruunamelissasta.
Oli helppoa ja hyvelöistä!
Maistui ihan kesältä. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti