Vihdoinkin LOMA!!! Ja se tulee todellakin tarpeeseen. :)
Juhannusta vietettiin sekä kotona, että appivanhempien mökillä. Kahvipöytään kasattiin superhelppo ja nopea
MARENKINEN RAPARPERIKAKKU
2 kpl valmista marenkikakkupohjaa.
Purkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
ripaus sokeria
muutama raparperinvarsi (mulla oli 5 keskikokoista)
Kuori ja pilko raparperit, kiehauta ne vedessä jossa on pikkusen sokeria. En halunnut tappaa raparperin ihanaa kirpeyttä, joten laitoin sokeria pari teelusikallista. Raparpereja pehmitin vain vähän, etteivät mene ihan soseeksi.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Sitten vaan kasataan marengista, vaahdosta ja raparpereista läjän näköinen, rento kakku. :)
Voin kertoo, että anopin kanssa kahdestaan vedeltiin yli puolet kakusta. Hyvää siis oli!
Raparperia riittää, ja pakaste on tyhjennettävä uutta marjasatoa varten, joten niistä keittyi
MANSIKKA-RAPARPERIMEHU
Ohjetta ei oikein ollut, mutta laitoin
noin kilon raparperia, 3 dl pakastemansikoita, 1 sitruunan mehun ja sokeria.
Nämä ainekset keitin vajaa puoli tuntia kolmessa litrassa vettä. Tuli aika tymäkän makusta, kun oli niin pieni kattila, johon ei vettä enempää mahtunut. Eipä toisaalta tarvinnut pullotellakaan mehua litra tolkulla. Hyvää oli tämäkin, kun lisäsi puolet vettä. Ihanan raikas kesäjuoma!
Tätä taidetaankin keitellä lisää pikkuisten syntymäpäiville, jotka kolkuttelevat jo ovella!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti