sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Luulajan Suurkirppis ja löytöjä Haaparannasta

Oletteko koskaan käyneet Luulajassa Suurkirpputorilla? Minä ja ystäväni kävimme siellä lauantaina, ja oli kyllä niin huippua, että puolen vuoden päästä on päästävä taas.

Menimme järjestetyllä bussikuljetuksella. En ole ennen ollut tällaisella "seuramatkalla", eikä kommelluksilta vältytty. Minulla oli tarkoitus hypätä kyytiin matkan varrelta. Matkanjärjstäjä oli kuitenkin antanut minulle väärää tietoa, tai sitten bussikuski ei ollut ihan kartalla, mutta linja-auto ei tullutkaan sieltä, missä minä umpijäässä aamutuimaan seistä törötin. Onneksi kuski oli reilu jätkä, ja kieräytti pikku mutkan ottaakseen minutkin kyytiin. 

Matka taittui tosi kivasti. Oli ihanaa kun sai vain istua kyydissä, ja keskittyä rupattelemaan ja evästelemään sen sijaan, että olis pimeällä  ja liukkaalla yrittänyt löytää perille. Matka kesti yhteen suuntaan neljä tuntia, mutta meni tosi äkkiä.

Kirppiksellä odotti yllätys, jota en olisi uskonut. Ihan hirveä jono! Sinne oli sisäänpääsymaksu, ei mikään suuri, mutta hidastihan se sisäänmenoa. Onneksi jono liikkui aika nopsaan, sillä sää oli kalsea. Tää oli vähän ärsyttävä juttu, mut kai jäjestäjän pitää katetta tapahtumalle saada...




Tapahtuma järjestettiin siis valtavassa hallissa, joka oli täynnä myyjiä pöytineen. Tavara oli parempaa kuin Suomen kirppiksillä, ja hintataso hieman alhaisempi. Lastentavaroita on ihan mielettömästi ja minun yllätyksekseni myös antiikkia ja vanhoja tavaroita oli paljon. Huonekalut olivat jonkin verran halvempia kuin Suomessa. Toisaalta, jos ei ole kiinnostunut lastentarvikkeista eikä vanhoista "romuista", ei kirppiksellä ole paljon nähtävää. 




Katseltavaa riitti, mutta mitään superlöytöjä en kuitenkaan tehnyt. Jotain pientä kivaa kuitenkin. Olin vähän liian hitaasti lämpeävä, sillä just kun aloin päästä vauhtiin, tuli kiire takas bussille. :(

Nämä vaatteet maksoivat yhteensä 100 kr, n. 11e. Ihan pitämättömän näköinen softshell takki, housut ja pari paitaa, ei paha hinta! 




Kynttelikkö 50 kr, karkkikippo 20 kr, kynttiläalusta 10 kr ja taulu 30 kr.



Jos jotakuta alkoi kiinnostaa, niin tässä kirpputorille linkki

Onneksi kirppis pidetään kahdesti vuodessa, joten keväällä pääsee taas!

Tänään sunnuntaina sää oli taas harmaa, ja lapset tylsistyneitä. Päätettiin sitten äidin kanssa lähteä käymään Haaparannassa.  Ikealle ei hirveesti asioita ollut, mutta halusimme käydä muissa kaupoissa, koska tavara on niin eriä kuin Suomessa. Ja marketeista tekee ihan huippuja löytöjä. Ruotsissa myydään myös ihania lastenvaatteita. Haaparannasta yks mun suokkarikauppa Ikean lisäksi on Rusta. Siellä myydään kaikkee sisustusjutskaa ja myös tosi kivoja tapetteja. Kannattaa käydä! Käytiin myös ICA:ssa, josta saa ruotsalaista ruokaa. Kivaa vaihtelua!

Tässä vähän jouluisia löytöjä. Paperit Rustasta ja narut ja nauhat ICA:sta.




Ja kyllä me lopuksi vielä Ikean läpikin juostiin...


Nyt oon itekki ihan shoppailuähkyssä, joten lätsähdän sohvalle ja alan fiilistelemään joulua. :)



2 kommenttia:

  1. Aikas kuuma kirppis, ja paljon tavaraa.....huh noiko on kaksi kertaa vuodessa? Hienoja ostoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, syksyllä ja keväällä! Kannattaa kävästä jo ihan tunnelmankin vuoksi! :)

      Poista