sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Askartelua perhosmuoteilla

Minä, kuten blogeista päätellen moni muukin, hairahdin uuteen kakkulehteen ja sen mukana tuleviin ihanan vaaleanpunaisiin perhosmuotteihin.




Muotit pääsivätkin heti ankaran raadin testiin, eli lasten kevätaskarteluihin.
Emme siis leiponeet taikinasta, vaan kipsimassasta. 
Pinnalle paineltiin kuviota muovisen pitsiliinan avulla.

Perhoset saivat myös iloisen kevätvärityksen vesiväreistä. 
Olen niin ylpeä pikkuisistani, kun näin kauniin värisiä perhosia pikku kätösillään maalailivat. <3



Pikkuperhosista tein simppelin köynnöksen ohuen rautalangan ja helmien avulla. 
En vielä tiedä mihin tämä asettuu, eiköhän se jostain paikkansa löydä. :)





Isommissakin perhosissa on myös reiät ripustusta varten. 
Tällä hetkellä ne lepäilevät tauluhyllyllä, katsotaan lennähtävätkö nekin pian jonnekin muualle. :)



Mulla on nyt loma lusittu, huomenna paluu töihin. 
Siispä nyt kipin kapin nukkumaan.
Hyvää yötä! :)

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kakku, kortti ja kemut!


Tämä viikonloppu on meillä yhtä juhlahumua. :) 
Tänään juhlimme ystäväni 30 v. synttäreitä.


Ystävä sai tietysti lahjan, mutta myös kortin, jonka askartelin Tilda -paperista.

Synttäreille leivoin sitruuna-valkosuklaajuustokakun perhoskoristeilla.






Ohjeen "pohja" löytyy täältä, olen sitä jonkin verran muunnellut. 
Tässä minun ohjeeni, oli tosi hyvää ja raikasta!


SITRUUNA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
 
POHJA:

160 gsuklaapisarakeksejä
75 gvoita
 
TÄYTE:
 
3liivatelehteä
130 gvalkosuklaata 
150 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 gsitruunatuorejuustoa
2kananmunaa
1 dlsokeria
2,5 dlkuohukermaa

KORISTELUUN:

n. 100 g suklaata


1. Murskaa keksit. 
Sulata rasva ja lisää joukkoon. 
Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen, vähintään 10 min. 
  Sulata valkosuklaa.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa. 
Lisää liotetut, kiehuvaan veteen (0,5 dl) sulatetut liivatteet varovasti joukkoon.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. 
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele varovasti vaahtoon. 
Kaada täyte keksipohjan päälle. 
Anna hyytyä seuraavaan päivään.

5. Irrota kakku vuoasta. (Itse vedän aina reunoja pitkin fileerausveitsellä, jotta kakku irtoaa vuoan seinämistä ennen vuoan avaamista. Muuten kakku saattaa revetä.)
Siirrä tarjoiluvadille.
Koristele.

Minä tein koristeeksi perhosia Maraboun maitosuklaasta (tumma suklaa ois kyllä kait leivontaan parempaa..?).
Piirsin perhosen leivinpaperille. Sulatin suklaan ja laitoin sen pakastepussiin. Pussin nurkkaan pieni reikä ja siitä vaan pursottelin leivinpaperin toiselle puolelle perhosen piirrokseni mukaan.  Perhosen siivet saa lentoasentoon laittamalla ne leivinpaperin päällä kovakantisen kirjan väliin ja sitten pakastimeen jähmettymään. 
Ennen perhosten siirtämistä kakun päälle laitoin siipien reunaan vielä kimalletta. 
BLING BLING!




(Harmi kun ei tullu otettua kuvasia tästä perhostenteosta, mut se oli sellasta hulinaa ettei pystynyt. Olin poikien kanssa yksin ja molemmat pienet suklaahirmut olivat enemmän kuin innokkaina auttamassa. Ihme, ettei perhosia syöty samantien. No, muitten sivuilta löytyy kyllä perhosenteko-ohjeita vaikka kuin.)

Huomenna juhlinta jatkuu. 
Naapurissa juhlitaan 4 vuotiasta pikkumiestä! :)

Hauskaa viikonloppua varjostaa suru ja menetys. 
R.I.P. rakas hulmuhäntä karvakorvaystävä! :,(

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Hyvää Syntymäpäivää


MINULLE!!!



Jep, ikää karttuu mutta ei se mitään, 
sillä niin karttui myös mun GG lattemukikokoelma. 
Tai siis... ei mulla ennen ollu niitä kuin yks.
Sain rakkaalta äityliltä synttärilahjaksi neljä ihanaa Green Gate lattemukia. 
Niin ihania!



Ystäväni muistivat minua myös kauniilla paketilla, 
josta ei enää olekaan kuin pelkkä kaunis rasia jäljellä. 
 Sisältö katosi ahneisiin pikku suihin. :)




Hmm...Toivottavasti kivaa päivää seuraa rauhaisa yö. 
Pienin karju tuolla yskii kurkunpääntulehduksessaan vieläkin kuin hylje.

Hyvää yötä ja voikaa hyvin!